Recensies

10 juli 2022 Wildplukwandeling Genneperparken

  • “Wat een heerlijke en leerzame ochtend hebben we gehad: Linda weet de hele groep te boeien met haar uitleg en we hebben van alles geproefd. Mooie eerste stappen gezet in de wereld van wildplukken. Er gaan er zeker meer volgen. De eerste thee met “onkruiden” uit de tuin is al gemaakt. Reuze bedankt!” Paul en Clementine
  • “Het was een aangename en verrassende wildplukwandeling. En ook zo leuk…..bij ons om de hoek!  Zeker voor herhaling vatbaar” Tanja en Anne-Marie
  • “Het was een mooie  (h)eerlijke, eetbare wandeling, met alleen maar mooie en vriendelijke mensen die meer hebben met de natuur of meer willen leren met en van de natuur. Ik vond het jammer dat ik de thee niet heb geproefd, maar probeer thuis wel meer te proeven wat ik drink. Dus dat heb je wel bereikt. Ik wil me er ook meer in gaan verdiepen, al denk ik dat het teveel is, om alleen voor mij en mijn gezin te doen, maar meer leren kan nooit kwaad. Ik kijk iig met een heel ander gezicht in het rond als ik buiten met mijn hond Riva loop. Je wandelingen zijn zeker een aanrader.” Monique

3 juli 2022 Besloten wildplukwandeling Genneperparken

  • “Op zondagochtend zijn we met het hele gezin incl. kleinkinderen richting Eindhoven gegaan om deel te nemen aan een wandeling door de natuur van de Genneperparken en te gaan wildplukken. Wij wisten niet waar we op konden rekenen maar het bleek een fantastisch avontuur te zijn. Het is geen lange wandeling maar wel een hele intensieve. Er is zoveel eetbaar in de natuur in onze eigen omgeving. Wij zijn in ons gezin er allemaal van bewust dat er geen onkruid bestaat maar dat er zoveel eetbaar is en waar het voor goed voor is was ons niet bekend. Uiteraard weet je wel een paar dingen maar dat je hiervoor een coach/gids nodig hebt is denk ik vrij logisch en Linda is is hierin een kanjer. Zonder haast en de kennis die Linda heeft van de planten om ons heen, de manier waarop je ze kunt gebruiken, hoe je kunt onderzoeken of je geen allergische reactie krijgt is erg bijzonder. Linda vertelt over dit alles alsof het heel normaal is maar dat was het voor ons zeer zeker niet. Het is niet te doen om hier nu de planten te beschrijven die je ons allemaal hebt laten zien en proeven en waarvan je thee hebt gemaakt, die overigens ook heerlijk smaakte. Kortom zeker voor herhaling vatbaar. We gaan dit vaker doen. Dank je wel Linda, goed dat je dit doet.” André

22 mei 2022 Wildplukwandeling Genneperparken

  • “We hebben een fijne wandeling gehad in de Genneper Parker. Linda weet er duidelijk veel van af en vertelt het op een erg prettige en rustige manier. Heel leuk om te merken hoe veel er te plukken valt in zo’n klein gebied! Wat mij betreft is de wandeling zeker een aanrader”

24 april 2022 Wildplukwandeling Genneperparken

  • “Vanochtend heb ik deel mogen nemen aan de Wildplukwandeling Genneperparken en ik kan dit iedereen aanraden! Er groeit zoveel in het wild wat goed voor je is, en gratis. Dus hoe handig is het wanneer iemand met kennis en ervaring met je meeloopt en je wijst welke planten je hoe kan gebruiken. Ik heb na afloop 2 boekjes gekocht met recepten en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Vond dit een hele fijne invulling van mijn zondag ochtend, en zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel lieve Linda Schrurs, heel fijn dat jij dit doet. Helen”
  • “Vandaag meegelopen met Linda! Super interessant en dat in je achtertuin de genneper parken! Vette aanrader! Myra”

27 maart 2022 Wildplukwandeling Genneperparken

  • “Wildplukken met Linda – leuk en leerzaam! In 1,5 uur hebben we in een gezellige groep veel geleerd over welke planten je kunt eten en waar je ze in kunt gebruiken (thee, salades). Zo hebben we speenkruid, zevenblad, witte dovenetel, hondsdraf, daslook en look zonder look geproefd. Ook Meidoorn blaadjes en Iep zaden. Linda vertelt je er alles over en je leert veel. Wist je bijvoorbeeld dat uitlopers van braam goed zijn tegen krampen? En dat je van paardebloem knoppen kappertjes kunt maken? Een aanrader deze wandeling. Ook leuk om als groep te doen voor je werk of als verjaardagsuitje! Eric”
  • “Afgelopen zondag heb ik voor de eerste keer een wildplukwandeling meegelopen met Linda. Het was echt fantastisch om in zo een korte tijd, zo veel te leren over alle eetbare planten en kruiden die je zo gemakkelijk kunt vinden. Ik kan het echt aan iedereen aanraden die zich interesseert in zijn of haar gezondheid. Linda legt alles super duidelijk uit, is heel vriendelijk en verzorgt de wandeling goed. Ik ben er zelfs aankomende zondag weer bij. Georgia”

27 juli 2019 Wildplukwandeling Genneperparken langs de Tongelreep

“Wat een heerlijke dag! Vanochtend vroeg op voor een wildplukwandeling door een voor mij nog onbekend stukje van de Genneper Parken: zo mooi daar langs de Tongelreep! Oude kennis bijgespijkerd en weer allerlei nieuws geleerd over de toepassing van planten die overal om me/je heen groeien. Inspirerend! De wandeling werd georganiseerd en prettig en deskundig begeleid door Linda Schrurs (De Natuurlijke Verbinding). Bij thuiskomst ontving ik nog een email met praktische informatie over veilig en verantwoord wildplukken. Wat een service! Daarna heerlijk gefietst en gewandeld in de malse regen en boodschappen gedaan bij de Genneper Hoeve. Dat alles op korte loopafstand van mijn huis. 
Straks lekker thee maken van wilde planten uit eigen tuin: keus genoeg. 😉 M”

13 juli 2019 Wildplukworkshop Eibernest Liessel

“Op 13 juli heb ik de wildplukworkshop gedaan bij het Eibernest.

Linda vertelt op een erg prettige, enthousiaste manier over het plukken van wilde planten en wat daarbij komt kijken, waar je op moet letten en waar je aan moet denken.
Ik heb weer veel geleerd, het was heel interessant.
En dan ook nog afgesloten met een lekkere salade en thee van de vers geplukte planten!
Ik doe graag weer mee in een ander seizoen!
Hartelijke groet,
Marlies”

29 juni 2019 wildplukwandeling Genneperpark langs de Tongelreep

“Gisteren op tijd ( nog net vóór de echte warmte)een interessante wildpluk wandeling door het natuurgebied van de dommelgebied gemaakt.onder leiding van Linda Schrurs.
Na introductie en uitleg over de spelregels liet Linda ons diverse eet en drinkbare planten zien en proeven.
Na afloop naar de Genneper Hoeve om een krop sla te halen. Vandaag naar het natuurgebied bij mij achter, en heerlijke salade met toevoeging van het eetbare aldaar te maken.. Vanochtend al bloemen en blaadjes geplukt voor de thee, die was al geweldig.
Verkoeling in deze warme dagen.
Een leerzaam en gezellig weekend.
Geurende groet,
Bregje”

“Hoi Linda, wij vonden het heel interessant. Veel ideeën opgedaan. Ik maak vaak nadat ik een yogales heb gegeven voor iedereen een lekker theetje met munt of gember ofzo, maar nu heb ik weer veel nieuwe ideeën om kruidenthee te maken. Je doet het super leuk en relaxed. Bedankt en fijn weekend nog! Groetjes Marieke”

Naar aanleiding van de wildplukwandeling van 4 mei in de Genneperparken rondom de watermolen in Eindhoven schreef één van de deelnemers deze blog.

https://wanderingguiselaine.nl/netherlands/edible-garden/

6 april 2019 Wildplukwandeling Eibernest Liessel

“Hoi Linda,
Dankjewel voor de super zonnige leerzame middag!
Wie had er nu gedacht dat ik nog eens een brandnetel, paardenbloem, dovenetel en nog veel meer wilde bloemen en planten ging proeven? En het was iedere keer weer een verrassing hoe ontzettend veel smaak ze hebben! 
Van harte bedankt Linda voor je enthousiasme en duidelijke info!
Ik durf er nu voor te gaan ……jaaa wildplukken is LEUK!!!
Liefs Caroline “

“Dank je wel Linda voor alle info. Ik vond het hartstikke leuk en leerzaam. Ik heb meteen een boek gekocht erover ook :-)Dank je wel voor de mooie ervaring en wie weet tot ziens!

Groetjes van Manon”

30 maart 2019 Wildplukwandeling Eibernest Liessel

9 maart 2019 Wildplukwandeling Genneperparken rondom de watermolen Eindhoven.

“Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan de Wildplukwandeling in de Genneper Parken, die geleid werd door Linda Schrurs. Ondanks dat ik zelf niet helemaal leek ben op het gebied van eetbare wilde planten, heb ik zeker weer veel geleerd. De deskundigheid en het enthousiasme van Linda zijn zeer aan te bevelen. Hartverwarmend! Mieke”

“Gisteren genoten van een wildpluk wandeling met een groep die Linda verzorgde. Ze is erg enthousiast en weet enorm veel te vertellen over alles wat “zomaar” groeit. Veel uitleg en veel geproefd en uit eindelijk samen nog een theetje gedronken met de verzamelde planten. Een erg leuke ochtend gehad. Ik ga verder op dit jaar nog eens mee doen. Iris”

“Vandaag, 9 maart, in de Genneper Parken een leuke en leerzame wandeling gemaakt met Linda Schrurs. Thema was verantwoord wildplukken.

Linda had het goed georganiseerd, een groep geïnteresseerde mensen liep genoeglijk mee.

Tijdens de wandeling gaf Linda goede informatie over hoe je dat doet, verantwoord plukken. Vervolgens hebben we vele plantjes en kruiden in de praktijk bekeken en geproefd.

Ook vertelde ze over gereedschap en over boeken over dit onderwerp. Ter afsluiting maakten we thee van de geplukte kruiden en na een smakelijk bakje ging ieder weer zijns weegs.

Linda bedankt, groetjes Mirjam”

5 november 2018 Lezing en kookworkshop over Oervoeding bij Stichting Ik Wil te Eindhoven.

“Het was gezellig, lekker en leerzaam. Een fijne groep en meteen aan de gang… Zelf koken! Marieke”

“Het was een fantastische en inzichtgevende workshop. En lékker … zo verrassend. Dank je wel Linda. Op naar een volgende workshop. Ik heb er zin in. Esra”

9 juli 2018 Lezing over gezondheid en leefstijlaanpassingen bij Stichting Ik Wil te Eindhoven.

“Dag Linda, Je hebt een onvergetelijke persoonlijk en leerzame avond verzorgd. Ontroerend met hoeveel culturen we waren en via vertaling tot elkaar en het oerdieet kwamen. Ik zit in het kader van je meer beweegtips al op een stoel met een wiebel houten schijf, opgeduikeld uit de kast. Ook het oergondisch eten boek ligt op de aanrecht. We gaan op naar een gezondere, lekkerdere levensstijl. Dan voor het vuurtje aansteken… En heel graag op naar de wildpluk wandelingen. Lieve groet Helen”